Kraljica ajvara 2018.!

U subotu 13. oktobra kod objekta Tempo na Adi Ciganliji, u saradnji sa opštinom Čukarica, je održano veliko finale nacionalnog takmičenja u pravljenju ajvara  Izađi mi na teglu  koje je okupilo ajvar majstore iz cele Srbije. U Beogradu su se okupili pobednici takmičenja koje je tokom prethodna dva meseca održano u 30 gradova kroz koje je prošao najveći gastronomski karavan na Balkanu. Titulu najboljih ajvar majstora u Srbiji za 2018. godinu dobila je ekipa „Pucke“ iz Brusa. Srpska kraljica ajvara za 2018. godinu Milica Živančević nije mogla da suzbije emocije:

„Potpuno smo iznenađeni. Niko od nas nije ni sanjao da ćemo pobediti. Svi šestoro smo se složili da ajvar napravimo po starom receptu moje mame, kojoj ja već godinama pomažem da pravi ajvar, a evo ja sam sada napravila najbolji ajvar u Srbiji. Ovo je veliki ponos kako za moju porodicu, tako i za naš Brus!“

Ekipa „Pucke“ je potvrdila da je glavni začin najboljeg ajvara ljubav, ali i vedar duh pa su poruku svima poslali u stihu: „U Brusu kad se ajvar kuva, potrebna su suva drva, a „Pucke“ kada ga kuvaju, svi se oko njih muvaju.“ Drugo mesto osvojila je ekipa „Arriva“ iz Niša, a treće ekipa „Pastirica“ iz Požarevca.

 

Tekst preuzet sa sa sajta  www.izadjiminateglu.rs

Autor Teksta :

Ljiljana Vukotić

Koordinator projekta Izađi mi na teglu

PRO DIVISION EVENTS d.o.o.

Fotografije: Ivan Miladinovic – Live Production

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *